Veelgestelde vragen over Hair extensions

Q
Welke hairextensions worden toegepast?
AExtensions & More past hair extensions toe van het merk Indian Gold. De haren hiervan zijn vervaardigd van de hoogste kwaliteit: Triple-A en 100% menselijk haar afkomstig uit India.
Q
Hoe worden de hairextensions gezet?
AMet de hand worden een, twee of drie hele dunne vlechtjes tegen de hoofdhuid gevlochten. Vervolgens worden de dunne haarextensions op de vlechtjes genaaid met naald en draad.

Wanneer de hairextensions op hun plekken zitten, worden ze geknipt en gesneden, zodat ze mooi en natuurlijk in het eigen haar vallen. Het is 100% handwerk en er wordt geen lijm of chemisch middel gebruikt.

Q
Hoe lang moet mijn eigen haar zijn om extensions te kunnen zetten?  
AJe eigen haar moet bovenop ongeveer 18 centimeter lang zijn om de hairextensions te kunnen zetten. Dit heeft met de aanzet van de hairextensions te maken. Wanneer je eigen haar lang is, kan de aanzet verborgen worden. Voor het beste resultaat kun je je haar het beste laten groeien tot bijna op de schouder.
Q
Zijn de extensions schadelijk voor mijn eigen haar?
ANee. De hairextensions van Indian Gold zijn niet schadelijk voor je haar of hoofdhuid. Dit komt omdat de extensions op een vlechtje worden gezet.
Q
Ik heb erg dun haar, kan ik wel haarextensions laten plaatsen?
AWanneer je haar erg dun is en de hoofdhuid door het haar heen te zien is, dan zijn extensions helaas niet geschikt voor je. Je zal dan namelijk de aanzet van de hairextensions blijven zien.

Is je haar dikker en de hoofdhuid bedekt, dan is het over het algemeen wel mogelijk om extensions te laten plaatsen.

Q
Wat mag je niet doen met Indian Gold extensions?
AGa nooit met nat haar slapen. De haarschubben staan dan open, wat tot gevolg dat je haar ontzettend gaat klitten. Ga je zwemmen? Doe je haar dan in een strakke vlecht of knot, nooit met los haar gaan zwemmen. Ga de sauna niet in zonder je weaves te beschermen met een extra masker.
Q
Hoeveel haarextensions heb ik nodig?
AJe wensen zijn erg belangrijk. Wil je bijvoorbeeld meer volume of juist verlenging?

Bij volume volstaan meestal 1 of 2 haarmatten, bij verlenging meestal 3 tot 5. Bij dik haar 6 of meer. Bij het intakegesprek geven we aan hoeveel haarmatten nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Q
Mag ik krabben als de extensions jeuken? 
ANee!

Het kan zijn dat de hairextensions bij het beginpunt gaan kriebelen. Jeuk kan verschillende oorzaken hebben. Het kan door de ‘nieuwigheid’ van de extensions komen, maar ook doordat de zeep niet goed is uitgespoeld tussen de weaves. Jeuk komt voornamelijk voor in en rond het vlechtje en de beginpunten.

Als de jeuk en irritatie erg wordt, ga dan niet krabben. Druk met een platte vinger op de plek of smeer een klein beetje dagcrème op de beginpuntjes van de hairextensions.